Sunday 18 November 2012

Vadelmaiset juustokakkubrowniet

 



Tällä osallistuin Leivontafoorumin marraskuun haasteeseen. Tällä kertaa aiheena oli "Leipomus jonka aioin tehdä", tehtävänä oli siis tehdä jokin aiemmissa haasteissa ollut (jonkun toisen tekemä) leipomus on halunnut tehdä.

Todella vaikeaa oli valita minkä tekisi, jotkin oli leivontatekniikaltaan mielenkiintoisia, toiset taas vaikuttivat maultaan herkkullisilta. Lopulta päädyin Helmikuun 2012 Punainen leipomus haastessa olleeseen Pulla-Akan tekemään vadelma-juustokakkubrowniehen. Tämä resepti oli vain niin äärettömän herkullisen oloinen, suklataa, vadelmaa ja juustokakkua kaikki samassa, täydellistä. Ero alkuperäsieen taitaa olla siinä että en malttanut odottaa brownien jäähtymistä :)



Ohje ja alkuperäinen kuva löytyy täältä.
SUKLAAPOHJA

125 g margariinia / voita
3 riviä taloussuklaata (noin 75g)
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1,7 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
+ 75 g valkosuklaata

juustokerros

250g maustamatonta tuorejuustoa
0,75dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
+ 1 pss pakastevadelmia (Pirkka)

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Sulata kattilassa rasva ja taloussuklaa. Anna hetki jäähtyä. Vatkaa kulhossa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri. Valuta joukkoon hiukan jäähtynyt suklaa-rasvaseos. Pyöräytä tasaiseksi. Lopuksi lisää keskenään sekoitetut jauhot ja kaakaojauhe, suola ja vaniljasokeri.
Kaada taikina leivinpaperoituun/voideltuun vuokaan (n 20x20cm)
Rouhi valkosuklaa palasiksi ja ripottele suklaataikinan päälle.
Sekoita keskenään tuorejuustokerroksen kaikki aineet. Lusikoi juustoseos suklaakerroksen päälle.
Sulata pakastevadelmat ja soseuta niitä hiukan haarukalla. Lusikoi vadelmaa juustokerroksen pinnalle. Jos haluat, voit kevyesti levittää marjasosetta vaikka haarukan tai veitsen avulla.
Paista noin 40 minuuttia uunissa. Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista ja herkuttelua.

3 comments:

  1. Mä olen myös ollut jo jonkin aikaa aikeissa tehdä tämmösiä, juustokakun ja brownien yhdistelmä vaan ei voi olla muuta kuin hyvää. :D Seeprakakun nimellä olen tämmöiseen vastaavaan törmännyt.
    Nuo marjat sopisivat varmasti hyvin joukkoon eikä lopputulos olisi niiiiin ällönmakea ja tuhti. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvää on, suosittelen :D Aimmin olen tehnyt saman tyyppistä ilman vadelmia, juuston kun laittaa niin äklömakeus häviää http://marianpienileipomo.blogspot.co.uk/2012/08/marmori-brownie-marble-brownies.html

      Delete
  2. Tämä oli minunkin listalla, kun mietin minkä tekisin! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...