Wednesday 19 December 2012

Suolaiset ja makeat kermatoffeecookiet/Salty-sweet butterscotch cookies




Marraskuisen muffinssimaratoonin jälkeen on mieli tehnyt leipoa erillaisia keksejä. Lahjaksi saamiani muotteja olen testaillut ja lisäksi innostuin tekemään perinteisiä cookieita. Pinterestin kautta löysin kymmeniä reseptejä joista valitsin Salty-sweet butterscotch cookie reseptin, joka löytyy täältä. Kyllä revin tukkaa päästä kun yritin keksiä miten tuonkin nimen suomennan, loppujen lopuksi ei kovin vaikeaa mutta kertooko oikeasti yhtään millaisesta reseptistä oli kyse :) No mutta asiaan, eli reseptiin

(tämä suomennettu resepti on puolet alkuperäisestä)

60ml huoneenlämpöistä voita
120ml sokeria
120ml ruskeaa sokeria
½tl leivinjauhetta
1/4tl soodaa
1/4 suolaa
1 muna
1tl vaniljasokeria
240ml jauhoja
1dl suolattuja cashewpähkinöitä
80ml kermatoffeeta pienittynä

1. Lämmitä uuni 190 asteeseen
2. Vatkaa voita n. 30 sekunttia. Lisää joukkoon sokerit, leivinjauhe, sooda ja suola. Vatkaa kunnes ovat hyvin sekaisin voin kanssa. Lisää muna. Vatkaa sekaan sähkövatkaimella niin paljon jauhoista kuin vain voit. Sekoita loput jauhot joukkoon puukauhalla.Sekoita joukkoon cashewpähkinät ja kermatoffeet. 
3. Tiputa ruokalusikallinen nokare taikinaa  leivinpaperille jätä väliä n. 5cm. Paista uunissa 8-10 minuuttia tai kunnes reunat alkaa hieman ruskistua. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Minusta näistä tuli ihania, todella sokerisen makuisia. Mutta toki taas jokin meni vähän vikaan :) Laiskana sekoitin sähkövatkaimela pähkinätkin taikinan sekaan ja siitä hyvästä ne mureni tuhannen pieniksi palasiksia joten ihania suolaisia pähkinäpaloja ei näissä kekseissä nähty. Miksihän sitä ei koskaan usko, että jos reseptissä jotain sanotaa niin siihen todennäköisesti on jokin hyvä syy :D Lisäksi kun katselin paistettuja keksejä jotka olivat levinneet vähän joka suuntaan, mietin että miksi niistä ei tullut hienoja tasaisen pyöreitä. Sitten iski neronleimaus, jos leivinpaperille pistää epämääräisen möykyn taikinaa niin paistettu lopputulos on myös epämääräinen. Jos taikinan pyörittelee näteiksi palloiksi niin paistetut keksitkin on sieviä pyöreitä. Mahtava oivallus! Jonka varmaankin todistan vääräksi kun seuraavan kerran cookieita leivoin.


3 comments:

  1. Maku on se tärkein ;). Minusta noissa kekseissä oo mitään vikaa. Minun keksit näyttävät samanlaisilta:)

    ReplyDelete
  2. oh, onpa ihanan näköisiä ja reseptikin kuulostaa tosi herkulta!

    ReplyDelete
  3. Oi, näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta! Sinulla on kiva blogi muutenkin :)

    www.kanelikaruselli.blogspot.fi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...