Friday 4 October 2013

Kaneelinen pekaanipähkinäpuusti




Viime viikolla Blogiringin blogeissa pyörähti käyntiin Alpro creative kisa. Niin monta ihanaa reseptiä, kannattaa käydä nopeasti äänestämässä, kisa taitaa päättyä pian. Tämä kisa liittyy näihin minin pulliin siinä mielessä että yksi kisaresepteistä oli herkullinen pulla, joka jäi mieltäni vaivaamaan.

Nämä mun pullat nyt ei ole kyllä yhtään mitään verrattuna kisapulliin, rumia ja mustia. Mutta älyttömän hyviä ne oli :) Tokihan mutkia oli matkassa, kananmunat oli loppu ja purkki kondensoidusta maidosta tehtyä karamelliä olikin ihan vaan sitä kondensoitua maitoa, niin toffeetäyte vaihtuikin perinteiseen kanelisokeriin ja pekaanipähkinöihin. Tätä pullaa teen uudestaan. Taikina oli jääkaapissa nousemassa yön yli, aamulla vain kaulitsin ja täytin pullat, kohotin ja paistoin. Edesllisiltana olisi voinut tehdä pullat valmiiksi paistoa varten. Ihan mahtis aamupalapulla :)

Samaa taikinaa olen käyttänyt ennenkin, vadelmatäytteellä..

Taikina:
2.4dl  maitoa
1.5 dl sokeria
1pss kuivahiivaa
113g voita huoneenlämpöisenä
2 isoa munaa
1 tl hienoksi raastettua sitruunan kuorta
1/2 tl hienoa merisuolaa
10dl jauhoja

Täyte:
sokeria
voita
kanelia
pekaanipähkinöitä

1.Lämmitä maito oikean lämpöiseksi. Lisää joukkoon sokeri, kananmunat, suola, sitruunankuoriraaste. Sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja lisää se nesteeseen. Lisää taikinaan jauhoja ja pehmeä voi. Vaivaa taikina kunnolla, käsin ainakin 10 minuuttia. 

2.Kaavi taikina kulhosta kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa se käsin 2 tai 3 kertaa. Muotoile taikinasta palloksi ja siirrä se kevyesti voideltuun kulhoon. Peitä taikina muovikelmulla ja anna nousta lämpimässä paikassa kunnes kaksinkertaistunut, 1-2 tuntia.

3.Vuoraan leivinpaperilla n.23cmx33cm uunivuoka. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja kauli siitä 25cm x 61cm kokoinen levy. Levitä levyn päälle, pehmeä voi, sokeri, kaneli ja rouhitut pekaanipähkinät. Kääri tiiviisti rullalle (61cm pitkä). Leikkaa rulla neljään osaan.Leikkaa kukin pala vielä neljäksi viipaleeksi ja aseta viipaleet rullapuoli ylöspäin vuokaan. Peitä vuoka ja anna nousta lämpimässä paikassa n. 2tuntia. 

4.Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen ja paista pullia uunissa n.25minuuttia kunnes ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä ritilän päällä 30 minuuttia.

3 comments:

  1. Haastoin sut tässä jo jokin aika sitten, mutta en tiedä oletko huomannut asiaa? Tässä on linkki haasteeseen; http://postittelijanleipomukset.blogspot.fi/2013/09/pieni-palanen-minua-haaste.html

    Terkuin, Raita

    ReplyDelete
    Replies
    1. On mennyt ihan ohi koko haaste, mutta nyt sen huomasin ja vastaan haasteesee pikimminten :)

      Kiitos haasteesta.

      Delete
  2. Ihanalta kuulostaa, rakastan pekaanipähkinöitä! Täytyy laittaa kokeiltavien listaan.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...